[text]
Täna on
563c02aca6bad78c2d5030a54fc01905_w320.jpgLaupäeval, 20.11. algusega kl 13 toimub Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis Vanemuise tn 42 Hiie väe tunnustamissyndmus.

Hiie vägi on pidulik aasta tähtsyndmus hiite ja teiste looduslike pyhapaikade sõpradele üle kogu Eesti. Hiie väe syndmust korraldab Maavalla koda tänavu kolmandat korda.

Kavas:

- Tervitused ja sõnavõtud (Seto sootska ja lauluimä Sarve Õiõ, Maavalla Koja vanem Ahto Kaasik, kuvavõistluse hindamiskogu esindaja Sulev Oll jt)

- Maavalla hiite kuvavõistluse tutvustamine ning võitjate autasustamine

- Aasta hiiesyndmuste ylevaade

- Hiie sõber 10223 aunimetuse väljakuulutamine

Syndmuse teadustaja on Rein Pakk. Lauri Õunapuu eestvedamisel kõlab rahvamuusika. Myygil on tuleva aasta sirvikalender ning hiiepuudele sobivad käsitsi punutud annipaelad. Ametliku osa lõpus pakutakse kehakinnituseks maatoitu. Sissepääs on kõigile vaba. Kõik hiie sõbrad ja huvilised on väga teretulnud.


Hiie väe syndmust toetavad: Tartu Ülikool, Hiite Maja SA, Kultuuriministeerium, Siseministeerium, Põlva linn, Võro Instituut, Kehrwiederi kohvikud, Maaleht, Loodusesõber, Eesti Loodus, Maakodu, Põlva linn, Saare Foto

--

Hiite kuvavõistlus toimub tänavu kolmandat korda ning on mõeldud ajalooliste looduslike pyhapaikade jäädvustamiseks ning tutvustamiseks. Käesoleva aasta võitjad kuulutatakse välja üheksas ryhmas. Eriauhinnad on välja pannud Põlva linn, Võro Instituut ning Saare Foto. Võidupildid valis välja hindamiskogu koosseisus: Epp Margna, Arne Ader, Sulev Oll ja Toomas Kalve.

Kuvavõistluse lehekylg

Hiie sõber on aunimi, mis antakse välja isikule või asutusele, kelle tegevuse läbi on yks või mitu looduslikku pyhapaika säilinud või nende seisukord paranenud. Eelmisel aastal valiti Hiie sõbraks perekond Sepp, kes on kymnekonna aasta jooksul kaitsnud laastamise eest Rapla kihelkonnas asuvat Palukyla Hiiemäge.