[text]
Täna on

Kolmapäeval, 25. lehekuud  kell 20.00–24.00 (02.00) toimub tartus Tiigi seltsimajas (Tiigi 11, Tartu) järjekordne vanaaegsete tantsude õhtu. Seekord mängivad tantsuks noorteryhmad Wigla Tallinnast, Rüblikud Moostest, Sireli ja Punt Tartust.

Tartu tantsuklubisse on oodatud musitseerima ja tantsima kõik rahvamuusikasõbrad, kel on mahti ja lusti! Tantsuklubi on koht, kuhu on sobilik tulla koos perega ja sõpradega.

Korraldajad paluvad enda heaolu tagamiseks kaasa võtta kylakosti teelauale ja vahetusjalanõud.

Pilet maksab 2 eurot; osalemine on tasuta pillimängijatele, lastele ja rahvarõivastes kylastajatele.

***

Osalevad noorteansamblid:

WIGLA on laulu- ja pilliryhm Tallinnast. Kaks aastat tagasi hakati koos käima selleks, et laulda regilaule. Nyydseks on regivärsi kõrvale tekkinud ka uuem rahvalaul ning pillilood. Noormeeste nelik tantsib ka teiste pillide järgi, kuid endal on ka mõned kaasas: on uuemaid – viiul ja kitarr, on vanemaid – kannel ja pingipill, on eksootilisemaid – rebekk.
Ryhma kuuluvad Karl Markus Haavamägi (rebekk, laul), Peeter Margus (viiul, laul), Päär Joonap Keedus (kitarr, laul) ja Siim Tanel Tõnisson (pingipill, laul).
http://wigla.blogspot.com

SIRELI seob H. Elleri nim Tartu muusikakooli ja Tartu 1. musikakooli noori ja lihtsalt muusikahuvilisi sõpru. Kõige enam meeldib neile tegeleda regilaulude töötlemisega, kuid ka tantsuviisid ei jäta neid ykskõikseks.
Ryhmas mängivad-laulavad Paul Neitsov (soolokitarr), Helin Pihlap (viiul), Siim Saarela (kitarr), Kaie Ahas (väikekannel), Piret Kallejärv (väikekannel), Mono Otto (väikekannel), Karl Gustav Mutso (plokkflööt), Vahur Repson (djembe, kellamäng, parmupill), Priit Kallejärv (djembe, kellamäng, parmupill) ja Meelis Pihlap (djembe, kellamäng, parmupill).
http://www.tnasireli.webs.com

RÜBLIKUD
Kolm muusikut.
Kitarr, bass ja karmoðka.
Kolm häält
Moostest.
Ryhmas esinevad Henrik Hinrikus (bass, laul), Margus Priks (karmoðka, laul) ja Siim Reedo (kitarr, laul).

PUNT on 2011. aastal loodud pärimusmuusika ryhm, mis tegutseb Tartus ja koosneb liikmetest, kelle juured on pärit kõikjalt Lõuna-Eestist. "Punti" yhendab huvi pärimusmuusika säilimise ja kaasajastamise vastu. Ryhma eesmärgiks on tutvustada eesti rahvapärimuse liikumist noorelt noorele. Pärimusmuusika töötlemistel pyytakse yhendada vana uuega, kasutades selleks nii eesti pärimusmuusika, kui ka välismaa muusika mõjutusi.
Pundis on Jaanus Karlson (kitarr, laul), Lõmað Kama (cajon), Säde Tatar (flööt, laul) ja Valev Laube (viiul).
http://www.punt.eu.tc