[text]
Täna on

* Meistrikursused - kiviaiad: katused: 3. - 4.09. Kõik on oodatud! Osalemiseks kirja panemine: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.; tel 523 8397.

* Sygisene talupäev 15.09. - teada saab, milliseid sygistöid tegi vanasti maarahvas, mida sõid ja mida jõid, millest mõtlesid ja unistasid…

* Eesti leiva päev ja suur sygislaat 18.09. – Leivalabor: kogu tõde mustast leivast. Maheõu: mahetoodete maitsmine ja laat. „Menyy Tallinn 2011“: tippkokad säristavad publiku silme all panne ning padades keeb parim osa Eesti maitsest! Rehepeks ja vilja tuulamine, põrandaleiva tegemine ja võitegu, rõngasleibade kypsetamine ja silgusoolamine. Teatrietendused lastele jpm. Näitus „Leib keelel“.

* Nuki talus saab näha ja õppida käsitööd:

29.08. - 4.09. käterätipitsid
5. - 11.09. Muhu pätid
12. - 18.09. kudumid sahvrisse: tikandid

* 3. ja 4.09. kl 11 Rahvakunstiselts Leigarid suvehooaja viimased esinemised.

* Näitused – kuni 29.09. saab osa näitusest „Leib keelel“, kuni 18.09. on Kolu kõrtsi talli all avatud lilltikandiga vaipade näitus „Need lilled sulle pyhendan“. Pulga talu rehe all näitus „Loodusjõud maamaja sees ja ymber“.

* Suveõhtused jalutuskäigud näitusel „Leib keelel“ 7., 8., 9. ja 16.09. algusega kl 18. Koos teejuhiga rännatakse muuseumi yhest talust teise – yllatusi jagub kõikjale. Kohtumine vallasandi ja vallakasakuga, pulmad, vallakohtu istung jpm. Teave ja osalemiseks kirja panemine: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.; 56 636 791.

* Koduloomad muuseumis: Pulga talus notsud, Sepa talus lambad, Köstriasemel uhkeldab kukk oma kolme kanaga, kass Hanno koduks on Kuie kool. Meil elab ka kolm hobust - hobuvankriga saab sõita iga päev kl 10-16. Muuseumi alal võib kohata ka põtru, metskitsi, metssiga, rebaseid, jäneseid, kährikuid jt metsaelukaid, kuid neile lähedale ei tasu minna.

* Looduse õpperada on tore läbida nii jalgsi kui ka jalgrattaga. Kui omal ratast kaasa võtta ei ole, siis muuseumist saab seda laenata!

* Koduste roogadega kostitab Kolu kõrts. Ehedat Eesti käsitööd ja toredaid kingitusi leiab muuseumi käsitööpoest.


Kuni 28.09. oleme avatud iga päev kella 10st 20ni, 29.09. algab muuseumi talvehooaeg ja kylastajaid ootame iga päev kella 10st 17ni. Kasupäeval, 29.09. on muuseumisse sissepääs tasuta!

Rohkem teavet:
www.evm.ee