[text]
Täna on

t_Esikylg25.gif

Maavillane ja maalähedane kalender

Peagi jõuab Apollo ja Rahva Raamau kauplustes myygile Maavalla kalender 10225.

Ajaloolise ruunikalendri eeskujul valmistatud kalender tutvustab meie põliste pyhadega seotud tavasid ja uskumusi ning kasutab maakeelseid pyhade- ning kuunimesid. Ruunimärgid juhatavad lisaks kätte kaheksa erinevat kuuseisu, mis aiatavad oma töid- tegemisi loonaga kooskõlas paremini kavandada. Kalendrist leiab ka selgitused, mis aitavad ruunimärke lugeda ning jagavad teavet pyhade ja tähtpäevade kohta.

Sirvikalender on trykitud väheldastele piklikele lehtedele, mille yhel kyljel on vanad ruunikirjad ja teisel kyljel selgitav jutt. Kalender ilmub 34. korda.

Kalender köideti kokku maalamba villast käsitsi kedratud lõngaga, mille kinkis põliste tõugude ja sortide yhing Maadjas. Kalender on trykikoja Ecoprint roheline trykis ja selle tootmisel kasutati korduvkasutatavat paberit ja loonasõbralikku trykivärvi.

Kaanel kasutatud aastaarv 10225 lähtub maarahva ajaarvamisest. Selle alguseks on võetud niinimetatud Billingeni läbimurre, mille toimumisaeg on meresetete uurimisel aastalise täpsusega kindlaks määratud. Siis murdis jääajajärgne paisjärve vesi endale väljapääsu ilmamerre praeguse Mälari järvistu kohalt Rootsis. Yhe aasta jooksul langes veepind mitukymmend meetrit ning vabanes suur jagu Maavallast. Syndmusest, mida võib nimetada ka maa synniks, möödub 2012. aastal 10225 aastaringi.

Trykise andmed

t_Tagakylg25.gifSuurus 21 x 5 cm - 14 lehte
Värv: roheline
Väljaandja: Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koda
Koostajad: Mana Kaasik, Kristiina Zadin, Ahto Kaasik

Kalender on myygil Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes.

Kalendrit on võimalik ka hulgi tellida (alates 5 tk) aadressilt See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..
Kalendri hulgihind on 1 euro, millele lisandub saatmise tasu.