[text]
Täna on

t_Ebavere.gifRMK tunnistas Ebavere hiiemäel tehtud vigu ning soovib pyhapaikade kysimuses koostööd Maavalla kojaga.

Kanal2 saade Keskkonnanädal kysitles IUCNi looduslike pyhapaikade juhendi ilmumisega seoses Maavalla koja vanemat Ahto Kaasikut ning Riigikogu keskkonnakomisjoni esimeest Tõnis Lukast. Kõneldi ka Ebavere hiiemäel toimunud rikkumistest.

t_Ebavere2.gifEelmisel nädalal sai teatavaks, et RMK on tellinud raie- ja buldooseritööd maastikukaitseala sihtkaitsevööndis asuva Ebavere mäe tipus. RMK metsahalduse osakonna looduskaitse peaspetsialist Kristjan Tõnisson ytles saates, et eksimust tuleb tunnistada ning maausuliste käest on tarvis vabandust paluda. RMK kaitsekorralduse töötaja Kaupo Kohv ytles, et RMKl on soov Maavalla kojaga tihedamalt suhtlema hakata, et saada pyhapaikadest rohkem teavet ning kokku leppida, mis töid ja kuidas peaks pyhapaikades tegema.

t_Ebavere3.gifHiljuti sai teatavaks, et looduskaitseliste tööde nime all on RMK ära lõiganud ka Tartumaal Võnnu vallas asuva Mäesuitsu hiiepuu alumised oksad ning koos nendega inimeste jäetud annipaelad.

Mõne päeva eest sai Maausuliste Viru Koda RMKlt Ebavere mäel toimunud ryvetamise asjus vabandava kirja.

Spordiradade ehitamise käigus on Ebavere hiiemäel tehtud mullatöid ka varem. Maavalla koda on juhtinud Keskkonnaameti tähelepanu sellele, et maastikukaitseala sihtkaitsevööndis on buldooseriga süvendatud pinnast, lykatud ära kive, laiendatud radu ning ehitatud tänavavalgustus. Ebavere hiiemäe leht.

Kanal2 Keskkonnanädala saade 16.10. (Saade algab peale reklaamilõiku)