[text]
Täna on

t_Paluk019.gifSel pyhapäeval, jõulukuu 4. päeval kell 12 toimub Palukyla hiiemäel iga-aastane hingedeaja kokkusaamine. Maavalla koja Härjapea koda ning Palukyla Hiiemäe Seltsing kutsuvad Hiiemäele hiitest lugu pidavaid inimesi. Kaasa võib võtta natuke kodumaist (lahtilõikamata) toitu. Kavas on keeta putru. Teeme lõket, viime ande, meenutame esivanemaid.

Arvi Sepp kõneleb Saksamaal Vilmi saarel 2. - 6.11. toimunud töökohtumisest "Vaimsed väärtused kaitsealadel" (Spiritual Values in Protected Areas).

Auto saab jätta parklasse sadakond meetrit enne Hiiemäge teisele poole teed. Lähimad yhissõidukite peatused on Lelle tee bussipeatus ja Lelle raudteejaam.

Taustaks. Kehtna vallavalitsuse hallatav ettevõte Valtu Spordimaja taotleb Keskkonnaametilt vee erikasutusluba kunstlume valmistamiseks. Vett kavatsetakse võtta Hiiemäe kõrval asuvast tiigist ning lumi puistada Hiiemäele. Kavas on olnud maasiseste torude ja hydrantkaevude ehitamine Hiiemäe kylje sisse, et kunstlumeks vett yles viia. Samas on Kehtna valla uues yldplaneeringus punkt, mille kohaselt ei tohi arendada valla puhke- ja virgestusaladel rajatisi, mis kahjustaksid looduslikke pyhapaiku. Keskkonnamet on seni käsitlenud taotluse puhul ainult vee võtmist, jättes kõrvale kunstlume valmistamise ja laotamise Hiiemäele.

Arvi Sepp
tel 56606912