[text]
Täna on

Kihnukeelseid uudiseid Vikerraadios teevad nyyd kaks Kihnu põhikooli õpilast, kes arvavad, et kui asi hästi välja tuleb, siis võib seda teha kyll, aga kihnu keel peab kogu aeg meeles olema, kirjutas ERR.

Kui mõnda aega kihnukeelseid uudiseid toimetanud Maris Valm ameti maha pani, leidis Mark Soosaar kaks hakkajat Kihnu põhikooli õpilast, Kaisa Kolde ja Raigo Pärna, kes nõustusid uudistetööd proovima. Mõned raskused on selles töös ka, arvavad nad, vahendasid ERR-i teleuudised.

"Kihnu keel peab kogu aeg meeles olema, et ää ei unuta ning eesti keelt rääkma ei akka.
Igayks seda teha ei saa," ytles Kaisa..

"Seda saab ainult kihnlane teha. Muidu ei saaks akkama. Muidu peaks päris paelu õpma seda kihnu keelt," kinnitas Raigo.

Kaisa on 12 ja Raigo 13 aastat vana. Enne esimest saadet arvasid nad, et kui hästi läheb, siis võivad nad seda tööd tegema jäädagi.

"Jah, meole meeldib kyll kihnu uudisi tehä. Vägev sõoke, omamoodi jälle. Jah ning seda tööd on paelu, aga meie saame akkama."

Esimese saate tarvis käidi Kihnu koolimajas kihnu keele tunnis, samuti Mari Kuraga viiulitunnis. Ja tuleb tunnistada, et mis viga kysimusi esitada, kui on nii head vastajad.

"Minu õpilased on kõige paremad lapsed yldse maailmas. Iga laps vist vahepeal kuulab sõna ja vahepeal ei kuula Ju nad ikka on tublid," rääkis Mari Kuraga.

Nyyd jääb siis loota, et lapsed ka pärast seda, kui mõni saade juba selja taga ja võib-olla isegi äpardusi juhtub, raadiotöö vastu huvi ei kaota.

ERR