[text]
Täna on

t_sjurem1.gifTänavu sygisest muutub religiooniõpetus Venemaa koolides kohustuslikuks aineks, kuid marid on nördinud, et õppekavas pole sõnagi mari traditsioonilisest omausust.

Neljanda klassi õpilased peavad läbima kursuse "Religioossete kultuuride ja ilmaliku eetika alused", mille käigus tutvustatakse lastele õigeusku, islamit, budismi ja judaismi, aga mitte maride pärimususku, vahendas Fenno-Ugria.

See on mari rahva ahistamine ja usuvabaduse põhimõtete rikkumine, kirjutab uudisväravMariUver. "Pärast Leonid Markelovi võimuletulekut Mari Eli vabariigis viiakse ellu maride vägivaldset venestamise, õigeusu pealesurumise ja kõige mariliku kaotamise poliitikat". 

Ka Mari Eli vabariigi haridusminister Ðvetsova viib MariUveri arvates ellu marivastast poliitikat, sest koolides on jäänud mari keele kui riigikeele tunde kaks korda vähemaks ning kahaneb ka mari keele kui emakeele õpetamine. Mari kylakoole pannakse kinni ja mari lapsi sunnitakse minema vene koolidesse, kus neil pole enam võimalust emakeelt õppida.

Kuva: mari loonausu palvus


Allikas: Fenno-Ugria