[text]
Täna on

t_Therese-LiiseAasma_TarkmaOhvritamm.gifEsmaspäeval, 15.07. kell 19.00 avab Hiiu Folgi loodusõhtute sarja Ahto Kaasik, kes kõneleb looduslikest pyhapaikadest. Hiiumaad on nimetatud ka hiiesaareks ja nii on igati kohane hiiu pärimuspeo eelõhtul kõnelda neist põlisrahva pärimuslikest kaitsealadest.

Ahto Kaasik töötab Tartu Ülikooli looduslike pyhapaikade keskuses ning tegeleb ka rahvakalendri ja -usundi uurimise ja tutvustamisega.

Laulavad ja pilli mängivad Astrid Nõlvak ja Valdek Elmi.

Teisipäeval, 16. heinakuud kell 19 kõneleb Juhani Pütsepp, missugune paistab Eestimaa siis, kui võtta aega ja kõndida see üht- või teistpidi läbi – just seda ta koos fotograafiga oma töö tarbeks on teinud.

Kolmapäeval, 17. heinakuud kell 19 kõneleb Peep Männil tänavuse aasta loomast – soest – ning tema suhetest teiste metsloomade ja inimestega, samuti huntide olukorrast teistes riikides. Jagatakse ka värskeid uudiseid Läänemaa šaakalitest. Muusikalise poole eest hoolitsevad sel õhtul Indrek Liit ja Peep Männil. Viimane on Keskkonnateabe keskuse ulukiseireosakonna juhataja.

Loodusõhtud toimuvad Kärdla Villalaos ning on kõigile huvilistele tasuta.

Kuva: Tärkma pyha tamm, Therese-Liise Aasma. Hiite kuvavõistluse koolinoorte eriauhind 10224. a.