[text]
Täna on

t_taevaskodaTrepp.gifMullu sygisel alanud tööde käigus ehitas RMK Põlvamaale Taevaskotta 390 meetrit treppe, rajas 2815 meetrit killustiku ja kruusaga kaetud jalgradu ning pystitas 752 meetrit järsakupiirdeid. Töö läks maksma 227 000 eurot. Uuendatud rajatised avati 1. pärnakuud ning juba 27. pärnakuud varises sisse Emalätte koobas, kirjutas Maaleht.

"Vanad trepid moodustusid pinnasele asetatud betoonplaatidest, mis hajutasid käijate keharaskuse yhtlaselt kogu pinnasele," rääkis sihtasutuse Hiite Maja juhatuse liige Tiit Kaasik.

"Uued trepid aga toetuvad maasse kaevatud postidele ja raskus ning käimisest tekkiv vibratsioon koondub vaid nendele postidele."

Kogu uuenduskuur on tema sõnul läbi viidud linnainimeste mugavusi ja meelelahutusvõimalusi silmas pidades. Ka uued kapitaalsed kõnniteed meenutavad pigem väiksemaid sõiduteid, seni Taevaskoda iseloomustanud vaiksed ja pehmed metsarajad on kadunud.

"Kogu Taevaskoda on uute rajatistega just nagu vangi pandud," sõnas Kaasik.

RMK loodushoiuosakonna Lõuna-Eesti piirkonna juhataja Tarmo Denks aga on veendunud, et uued trepid ei saanud olla varingu põhjustajaks.

Pikemalt kirjutab 18.07. ilmunud Maaleht