[text]
Täna on

t_LooduslikudToidutaimed.gifÄsja ilmunud raamatust "Eesti looduslikud toidutaimed" saab teada, millega hapendasid kurki vanad eestlased ja mis ei puudunud kilu serveerimisel, kirjutas ERR.

Teadurid Raivo Kalle ja Renata Sõukand on kaante vahele saanud uurimuse Eesti toidutaimede kasutamisest 18. sajandist tänapäevani.

"Tegu ei ole määrajaga ja taimi määrata aitavad päris määrajad. Mingi aimduse saab, millise taimega on tegu, piltide järgi," rääkis Sõukand.

Rahvaluulearhiivi sygavustest on välja toodud pärimused, mida eestlased toiduks ja toidu maitsestamiseks kasutasid. Paljud teadmised on vajunud unustustehõlma.

Raamatu andmetel on meie esivanemate toidulaual olnud esindatud pea 200 siinses looduses kasvavat taimeliiki.

Pikemalt kirjutab ja näitab ERR.