[text]
Täna on

t_jahvakiviVaike.gif

Härjapea Taarausuliste ja Maausuliste Koja pressiteade

Laupäeval, sygiskuu 28. päeval toimus Nissi kihelkonnas Tabara kylas Härjapea koja korraline suurkogu, mis kinnitas järgnevaks kolmeks aastaks ametisse uue juhatuse. Koja vanemaks sai eelmises juhatuses vardja ametit pidanud Madis Arras. Uueks vardjaks kinnitati kohaliku kylaliikumise edendaja Olev Kull, kes oli koda kolm aastat vanemana juhtinud. Uue liikmena tuli juhatusse kirjutaja ametikohale keeleõpetaja ja tõlkija Kadi-Ann Kraut.

Lisaks uue juhatuse ametisse kinnitamisele anti suurkogul ylevaade lõppenud aastal Härjapea kojas korraldatud syndmustest ning kodalaste osalemisest teistes Maavalla koja ettevõtmistes, arutati uute liikmete vastuvõtmisega seonduvat, kuulati ära ja võeti kotta uus liige ning pandi paika järgmise aasta tegevusplaanid.

Kavandatavatest ettevõtmistest peeti kõige olulisemaks avalike syndmuste korraldamist, mille käigus huvilised saaksid senisest hõlpsamini koja tegemistega tutvust teha ning saaksid ka teavet ja kogemusi looduslike pyhapaikade ja neis viibimise kommete alal. Aastatega kindlaks ja armastatud tavaks saanud hingedeaja pyha Palukyla hiiemäel korraldatakse tänavu laupäeval, 2.11.

Harju-, Järva-, Lääne- ja Pärnumaalt pärit maausulisi yhendav Härjapea Taarausuliste ja Maausuliste Koda ehk Härjapea koda asutati 1995. a. Koda annab huvilistele teavet maarahva pärimuse, põlise eluviisi ja tõekspidamiste kohta, korraldab rahvakalendri tähtpäevade tähistamist ning seisab looduslike pyhapaikade hea käekäigu eest.

Madis Arras
Härjapea koja vanem

 

Härjapea koja võrguleht

Kuva: Härjapea ja Viru koja märk Jahvakivi