[text]
Täna on

t_Udmurdi_KuzbaevoLud_VladimirKapitonov2.gifKristlik võrgueht Russkaja Narodnaja Linija avaldas yhe oma pysikirjutaja mõtiskluse, milles on Maavalla koja hiite kuvavõistlust nimetatud paganluse propagandaks, mis võib pikemas vaates ohustada Vene riiklust, vahendas Fenno-Ugria.

"On oht, mis ei ole ikka veel väga silmatorkav, kuid mille tagajärjed võivad põhjustada Vene riikluse kriisi. Jutt käib paganlike tunnete stimuleerimisest Venemaa eri rahvaste seas," kirjutas veebilehe Kulturoloog peatoimetaja Andrei Karpov.

Eelkõige töödeldakse tema sõnul vaimselt pidevalt soome-ugri rahvaid. Karpov toob näiteks Maavalla koja kuvavõistluse, mille kohta rippus teade soome-ugri rahvaste infokeskuse Finugor kodulehel ja mille võitis mari Sergei Tanõgin.

"Tegemist on töötava kanaliga, et syvendada ja edendada paganlust Venemaa rahvaste seas, ning nagu näha, on see pärit Läänest. Tegelikult on selliseid kanaleid ilmselt arvukalt. Nad tegutsevad etnograafia- ja kultuurikoostöö raames, seepärast ei paistagi silma," kirjutab kristlik leht.

Allikas: Fenno-Ugria

Русская народная линия: Этнографическая пропаганда

Kuva: Kuzbaevo hiis Udmurdimaal. Vladimir Kapitonov