[text]
Täna on

t_catlin_jaago_parmupill.gifLaupäeval, 1. radokuud (01.02.) algusega kell 11.00 toimub Tallinnas esimene yleriigiline parmupillipidu ehk peenemalt öeldes Parmupillifestival. Oodatud on kõik huvilised, olgu parmupilliga või ilma. Õpitubades osalemiseks saab aga end kirja panna veel yksnes täna.

Syndmusel toimuvad parmupilli mängimise õpitoad algajatele ja edasijõudnutele ning yhine koosmäng. Toimub ka esinemine, kus parmupillimängijad astuvad yles yksi ja hulgakesi. Järgneb tantsupidu.

Syndmus korraldatakse õhinapõhiselt ja kõik õpitoad on tasuta. Oma panuse on lubanud anda Maavalla parimad parmupillilööjad Jaan Tätte jr, Jaak Johanson, Cätlin Mägi, Kairi Leivo, Andres Siimann, Juhan Suits, Sandra Sillamaa ja Merike Paberits.

Kava

11.00 Õpitoad algajatele ja edasijõudnutele: viisi mängimisest parmupillil. Cätlin Mägi ja Juhan Suits.

13.00 Lõuna

13.30 Õpituba "Danmoi ja Kou Xiang algajatele" - Jaan Tätte noorem tutvustab Hiina ja Vietnami parmupille ja mänguvõtteid.

15.00-17.00 - Õpituba - Parmupilli erinevad võimalused koosmängus. Cätlin Mägi

19.00 Suur parmupillikontsert Kloostri Aidas ja tants ja trall parmupillide saatel.

Õpitubades osalemiseks saab end kirja panna kuni reedeni 31.01. aadressil: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

Kohapeal on olemas kasutamiseks ka parmupillid.

Kel parmupillimängust väheks jääb, saab minna ka August Pulsti õpistu yhe- või kahepäevasele parmupillikoolitusele 21-22. radokuud.

21. radokuud kell 20 toimub Viljandis Pärimusmuusika Aidas tantsumaja "Parmupill ja Polka"


Kuva: Cätlin Mägi (Jaago) lööb parmupilli. August Pulsti Õpistu