[text]
Täna on

Kaia-Kaire Hunt kirjutab alkeemia.ee-s oma kohtumisest neljast ilmakaarest kokku tulnud Kolmeteistkymne Põlisrahva Vanaemade Nõukoguga ning nende pöördumisest, et kaitsta Maad ja luua rahu ning naiste headuse väega päästa maailm.

b_250_250_16777215_00_failid_TargadVanaemad.jpg

 

Mitu põlve tagasi andis yhes väikeses Alaska kylas kohalik teadjanaine oma lapselapsele pakikese 13 kivi ja 13 kotkasulega ning ytles, et yhel päeval, kui ta ise on vanaema ja oma kogukonna teadjanaine, kohtub ta ülejäänud kaheteistkymne targaga neljast suunast. Kohtub selleks, et äratada inimesed ja selleks, et päästa Maaema.

Kõlab nagu muinasjutt? See ongi, ainult, et muinasjutt päris elust. Mul on olnud see au ja õnn piiluda selle muinasjutu sisse. Kel seda võimalust senini pole olnud, siis see raamat, "Vanaemade nõuanded maailmale", on üheks võimaluseks saada aimdust iidsetest tarkustest ja meid ümbritseva maailma saladustest.

Paljudes põlisrahvaste kulutuurides on senini säilinud tava, kus igas kogukonnas on oma vanem, teadjanaine või teadjamees, kes aitab lahendada tervise-, suhte- ja toimetulekumuresid, kel on oskus suhelda loodusvaimude ja kõiksusega, kes tuletab meelde, et me peaksime siin ilmas olema andja - mitte saaja osas.

Mitmed kogukonnad ye ilma on vaatamata tänasele tehnoloogia või ärivaimu pealetungimisele suutnud säilitada ka sidemed nende aastatuhandeid edasiantud teadmistega, mida ei saa koolipingist ega Googlest.

Mitmetes sellistes kogukondades liikusid läbi põlvkondade ettekuulutused, et teadjanaised on määratud ühel hetkel kokku saama, et oma jõud yhendada ja oma teadmisi maailmale jagada.

Pikemalt saab lugeda alkeemia.ee-s.