[text]
Täna on

t_Sabatants27.gif01.-03. lehekuud toimub Tallinnas järjekordne vanaaegse karguse ehk pärimustantsu pidu. Nelja päeva jooksul saab osa kodu- ja välismaistest kargustest ja pillilugudest ning arutada nende yle.

Korraldajad kirjutavad:

Sabatants on kolm päeva kestev pärimusliku tantsu pidu, mille jooksul pakutakse võimalust syvendatult tutvuda ja tegeleda eheda rahvatantsuga. Syndmuse kava on yles ehitatud eesmärgiga pakkuda päevasel ajal erinevaid õppevorme (loengud, õpitoad, aruteluringid), mis pakuvad osalistele teadmisi erinevate tantsuperekondade eripäradest ning paikkondlikest iseärasustest, annavad võimaluse kaasa mõelda ja rääkida erinevate tantsu ja tantsumuusikat puudutavate ilmingute ja suundumuste yle ning loomulikult ka võimalust praktiliselt õppida tantse kodumaalt ja Euroopast. Õhtuid sisustavad tantsuklubid, kus saab kinnistada päeva jooksul õpitut.

Yheks oluliseks tahuks Sabatantsu peo juures on pyye koguda yhise katuse alla erinevaid nägemusi tantsust ja tantsumuusikast. Teine oluline põhimõte, mida kava kokku pannes on jälgitud, on soov korraldada pidu, kus uued tulijad suudaksid kaasa lyya ja asja nautida, kuid ka vanad kalad tunneksid väljakutset ja indu kaasa mõelda ning oma mõtteid välja öelda, eeskujuks olla. Sellega loodab pidu luua keskkonna, kus meil kõigil on kellelt ja mida õppida.

Kava ja lähem teave.