[text]
Täna on

3ef19c5b3d5d24af76f791b9c456c598_w320.jpgAjakirja Loodusesõber tänavuses eimeses numbris jätkatakse muude põnevate keskkonnaasjade kõrval ka looduslike pyhapaikade tutvustamist. Sarjas Meie põlised kaitsealad kirjutab Ahto Kaasik Muhumaa Aljava kylas asuvast Kunnati kivist. Muhumaa ainus lohukivi ehk väikeselohuline kultusekivi on Eesti ligi paari tuhande lohukivi seas  yks väheseid teadaolevalt pyhaks peetud kive.

Kunnati kivi on meie päevini säilinud tänu Randmetsa Vasselile, kes ei lubanud Vene ajal seda ära vedada. Nii pakub kivi nii kohalikele kui ka kylalistele silmailu ja hingetuge tänapäevalgi.

Loodusesõbra pikemad lood on pyhendatud aasta loomale metsseale, aasta linnule hiireviule, loodusemees Märt Bratkale, Põhja-Vietnami eluolule ning loodust vähem saastatavatele autodele.

Ajakiri jätkab maakeelsete kuunimede kasutamist, et rikastada Eesti avalikku keelekasutust ning vähendada loodusest võõrandumist. Ajakirja kaanel ja lugudes on läbivalt kasutatud kohalikke põliseid kuunimesid, mis on seotud meie looduses toimuvaga.