[text]
Täna on

97c61363be2450f19fe12aa39d0c9418_w320.jpgTaarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koda korraldab karjalaskepäeva korjanduse, et koguda raha ja vara hiite uurimiseks ja hoidmiseks, kodulehe, teabevahetuse, trykiste, loengute jt syndmuste ning Koja muude tegemiste tarvis.
 
Maavalla Koja eesmärgiks on meie maa pärimusliku loodususu ja meie oma iidsete tavade hoidmine, uurimine ja tutvustamine. Koja tegevuse aluseks on vabatahtlik töö ja peamiseks sissetulekuks annetused. Seepärast oleme tänulikud igasuguse abi eest.

Kultuuriministri kinnitatud looduslike pyhapaikade riiklik arengukava ei näe ette siiani fikseerimata pyhapaikade kindlakstegemist. Maavalla Kojal on koostöös muude asjast huvitatud asutustega kavatsus selle puuduse leevendamiseks välja kuulutada yldrahvalik hiiepärimuse kogumine. Kogumine on loomulikult vabatahtlik, kuid pärimuse vastuvõtmiseks ja korrastamiseks vajame ikkagi raha.

Annetada on võimalik Maavalla Koja pangaarvele nr EE523300333805270003 Danske Pangas, samuti kodade kokkusaamistel ning eelneval kokkuleppel mujal. Igale annetajale, kes lisab maksekorralduse selgitusse oma postiaadressi, saadetakse tänutäheks käesoleva aasta sirvikalender (vt http://www.maavald.ee/maausk/maausust/sirvide-koostamisest).

Karjalaskepäeva korjandus toimub mahlakuu jooksul (01.-30.04.). Rahvakalendris on karjalaskepäev (23.04.) yks nn postipäevi, mis jagab majandusaasta talve- ja suvepooleks. Karjalaskepäevast algab suviste tööde poolaasta.

Lähem teave: Madis Iganõmm, tel 56 909 651, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., www.maavald.ee
Andres Heinapuu
Maavalla Koja juhatuse kirjutaja
56954740

*  *  *
Kojast

Maavalla Koda on loodud esivanemate põliste usu- ja eluväärtuste hoidmiseks ning edendamiseks. Koda tegeleb hiite ja muude looduslike pyhapaikade uurimise, tutvustamise ja parema kaitse korraldamisega. Silma hoitakse peal Eesti põhiseaduse nende sätete täitmisel, mis puutuvad loodushoidu, riigi ja usu lahusust ning mõtte- ja usuvabaduse kaitset. Koda seisab vastu kohustusliku usuõpetuse kehtestamise katsetele Eesti koolides ja toetab ilmalikku kodanikuyhiskonda ning oma pärimuse tundmise syvendamist.
 
Oma eesmärkide saavutamisel teeb koda koostööd erinevate kodanikeyhenduste, riigi-, omavalitsus- ja teadusasutuste, põlisrahvaste ning rahvusvaheliste yhendustega.

Maavalla koja uudiskiri (teabelist), võrguleht (www.maavald.ee) ning näoraamatu (facebooki) (www.facebook.com/maavald) leht koondavad ja vahendavad nii meie kui teiste põlisrahvaste ja usuvabadusega seotud uudiseid ja lugusid. Uudiskirjaga saab iga huviline liituda koja võrgulehel.

Maavalla koja kodulehel leiab lähemat teavet rahvakalendri tähtpäevadest, pyhapaikadest, usuvabadusest ja muust, mis põlisrahvastele oluline.