[text]
Täna on

818515e3985c98b79d731c44c19f3086_w320.jpgLaupäeval 03.12 algusega kell 13 toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis yheksas Hiie väe tunnustamise syndmus. Hiie sõbra aunimi antakse isikule või asutusele, kellel on pyhapaikade hoidmisel erilisi teeneid. Lisaks tänavuse hiie sõbra väljakuulutamisele on kavas ka hiiesõbralike ettevõtmiste tunnustamine ja hiite kuvavõistluse võitjate autasustamine. Kõlab rahvamuusika, laulab LÜÜ TÜRR, kannelt mängivad Tuule Kann ja õpilased ning parmupilli lööb Tartu parmupilliinitsiatiiv. Kõik hiiesõbrad ja huvilised on teretulnud, sissepääs on tasuta.


Maavalla Koda on kuulutanud välja hingedeaja korjanduse, et koguda raha ja vara Hiie väe syndmuse korraldamiseks. Annetada saab Maavalla Koja pangaarvele nr EE523300333805270003 Danske Pangas, samuti kohapeal. Igale annetajale, kes lisab maksekorralduse selgitusse oma postiaadressi, saadetakse tänutäheks tuleva aasta sirvikalender. Järgmise aasta sirvikalendrit on võimalik osta ka kohapealt.

Eelmisel aastal valiti Hiie sõbraks filmimees Rein Maran. Varem on Hiie sõbraks kuulutatud Purtse hiiemäe hoidja Kaja Toikka, Hiiemetsa kyla hiies asuva Kanepkaula kivi kaitsjad Helmi Kaljurand, Tambet Torpan ja Tarmo Kasikov, ristipuude hoidja Marju Kõivupuu, Lehmja hiiemetsa kaitsja Mari-Ann Remmel, Maardu hiiemetsa kaitsja Jaanus Hiis, Palukyla Hiiemäe kaitsmise eest Arvi Sepp, Toivo Sepp ja Lembi Välli ning Muhumaa pyhapaikade hoidja Martin Kivisoo.

Syndmust aitavad korraldada Wiedemanni Tõlkebüroo, Hõimurahvaste programm, Eesti Kultuurkapital, Kehrwieder, Eesti Rahvaluule Arhiiv, Eesti Rahva Muuseum / Estonian National Museum, Võro Instituut, Mulgi Kultuuri Instituut, Võrtsjärve sihtasutus, Uma Leht, Tihuse hobuturismitalu, Muinsuskaitseamet, Keskkonnaamet, Jõgeva Maavalitsus, Eesti Pärimusmuusika Keskus, Krautmani Massaaži-ja Terviseakadeemia, Harmoonikum, Viru Folk, Roheliste rattaretk, Looduse aasta foto, Kirjastus Pegasus, kirjastus Hea Lugu, Eesti Folkloorinõukogu, Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool, Mooska talu, Tagavälja talu, SA Kalevipoja Koda, Eesti Trükimuuseum, Siniallika Trahter, Pühaste pruulikoda, Farmi piimatooted ja meestelauluselts LÜÜ-TÜRR.

Hiie väe syndmust korraldavad Hiite Maja SA, Maavalla Koda ning TÜ looduslike pühapaikade keskus.

Syndmuse lehekylg Facebookis

Kuvavõistluse võidupiltide lehekylg