[text]
Täna on

Hans Markus Antson, Saula Siniallikas
Hans Markus Antson, Saula Siniallikas
Hiite kuvavõistluse lõpuni on jäänud kaks nädalat. Võistlusele saab pilte saata kuni 15.10 (kaasa arvatud) sydaööni. Oodatud on fotod ja kuni pooleteise minuti pikkused videod, millel on jäädvustatud põlised looduslikud pyhapaigad, seal toimuvad tegevused ja sinna jäetud annid jm esemed.

Võistluse peaauhind on 1000 eurot, hõimurahvaste auhind 300, Soome auhind 300 ja kuni 16-aastaste eriauhind 200 eurot. Lisaks on võitjaid ootamas hulk piirkondlikke ja teema-auhindu.

Pildid võivad olla jäädvustatud Eestis või mujal maailmas. Et soodustada hõimurahvaste osavõttu, toimub võistlus lisaks eesti keelele ka vene ja soome keeles. Osalema on oodatud kõik pärandi-, looduse- ja fotosõbrad.

Tänavu 14. korda toimuv Hiite kuvavõistlus on yks pikaaegsemaid fotovõistlusi Eestis. Teadaolevalt on see ka ainus fotovõistlus maailmas, mis on pyhendatud põlistele looduslikele pyhapaikadele.
Kuvavõistlust korraldab Hiite Maja sihtasutus ning võistluse korraldajaks Soomes on Taivaannaula RY. Võistlust toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvaluule Arhiiv, Fenno-Ugria jt.

Võistluse lehekylg: https://www.hiis.ee/kuva/2021.

Hiite Maja veebilehel https://www.hiis.ee/ saab tutvuda ka varasemate võistlustega ja lugeda võitjatega tehtud usutlusi.

Põliseid looduslikke pyhapaiku leidub kõigis Eesti valdades ja paljudes kylades. Kaardistatud pyhapaigad leiab Eesti looduslike pyhapaikade kaardilt: https://kaart.hiiepaik.ee/.



Kuva: 2020. a võitis Hiite kuvavõistluse 1000 euro suuruse peaauhinna Hans Markus Antsoni "Metsa syda". Pildidl on jäädvustatud Harjumaa kose valla Saula Siniallikas.