[text]
Täna on
Maavalla Koja pressiteade

04. detsember 2003

Kehtna vald tahab ajaloolisse palvepaika suusatõstukid pystitada

Eile, kolmapäeval, 3. detsembril, toimus Kehtna vallamajas koosolek, kus arutati Palukyla Hiiemäe ymber tekkinud sasipundart. Koosoleku korraldas Marek Sammul Pärandkoosluste Kaitse yhingust. Sammul, kes on yhtlasi Kõnnumaa maastikukaitseala kaitsekorralduskava eelnõu autor, kutsus kokku huvitatud isikud, et otsida võimalikke kompromisse.

Kohal viibisid Raplamaa keskkonnateenistuse, Kehtna vallavalitsuse, Muinsuskaitseameti, Palukyla puhke- ja spordikeskuse detailplaneeringu keskkonnamõjude hindamist korraldava OÜ Alkraneli, keskuse projekti koostava OÜ Valtu Projekti, Eesti Ökoturismi Yhenduse, Eestimaa Looduse Fondi ja Palukyla Hiiemäe Hoiu Seltsingu esindajad.

Puhkekeskuse arendajad esinesid kompromissettepanekuga, mille kohaselt võiksid nad jätta osa Hiiemäest pyhakohaks. Paraku jääb just sellesse mäe osasse, kuhu soovitakse rajada suusatõstukid, ajalooline leedotule-, tantsu ja palvepaik. Palukyla Hiiemäe Hoiu Seltsingu liikmed polnud sellise lahendusega nõus.

Maavalla Koda saatis koosolekule pöördumise, mille kohaselt on ainus võimalik kompromiss see, kui keskuse staadionid ja muud rajatised pystitatakse mäest vähemalt paarisaja meetri kaugusele. Selline lahendus tagaks hiiemäel mingisugusegi rahu ja vaikuse. Koda pakkus veel välja võimaluse, et maksumaksja raha eest rajatav keskus tuleks ehitada pigem sinna, kus ehitus on odavam ja kasusaajaid rohkem, näiteks Keavasse või Raplasse. Selline asukohavalik aitaks tõhusamalt kaasa ka narkoennetustööle.

Kuigi seekord mingite kokkulepeteni ei jõutud, otsustati kõnelusi edaspidi siiski jätkata.

Maavalla Koja pöördumist võib lugeda aadressill: http://maavald.ee/maausk.html?rubriik=45&id=254&op=lugu

Ahto Kaasik
Maavalla Koja kirjutaja
Tel. 056 686 892
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.