[text]
Täna on

Maavalla koja pressiteade

Laupäeval, 24.11. algusega kl 13 toimub Tartus Eesti Kirjandusmuuseumis Vanemuise tn 42 Hiie väe tunnustamissyndmus.

Viiendat korda toimuval hiiesõprade aastasyndmusel autasustatakse Hiite kuvavõistluse võitjaid, tunnustatakse hiiesõbralikke ettevõtmisi ning kuulutatakse välja tänavune Hiie sõber. Kõlab rahvamuusika. Syndmust juhib ajakirjanik ning kirjanik Sulev Oll.

Sissepääs on tasuta ning kõik hiie sõbrad ja huvilised on teretulnud.

Syndmuse korraldavad Maavalla koda, Hiite Maja SA ja Tartu Ülikooli looduslike pyhapaikade keskus.

Hiite kuvavõistlus toimus  tänavu viiendat korda ning on mõeldud ajalooliste looduslike pyhapaikade jäädvustamiseks ning tutvustamiseks. Käesoleva aasta võitjad kuulutatakse välja 14 ryhmas. Võistlusele saadetud töödega saab tutvuda siin: http://www.maavald.ee/kuvad/

Hiie sõbra aunimi antakse tänavu välja samuti viiendat korda. Aasta Hiie sõbraks võib olla isik, yhendus või asutus, kelle tegevuse läbi on yks või mitu looduslikku pyhapaika säilinud või nende seisukord paranenud. Eelmisel aastal valiti Hiie sõbraks Saha kylavanem Jaanus Hiis, kes peatas Maardu hiiemetsa lageraide. Varem on Hiie sõbraks valitud Lehmja hiietammiku kaitsja Mari-Ann Remmel, Palukyla Hiiemäe kaitsja perekond Sepp ning Muhumaa pyhapaikade hoidja Martin Kivisoo.

Syndmust toetavad: Kehrwieder, Maaleht, Loodusesõber, Eesti Loodus, Maakodu, Võro Instituut, Uma Leht, Tihuse hobuturismitalu, Krautmani tervisekool, looduslike pyhapaikade riiklik arengukava, Kultuuriministeerium, Siseministeerium, Keskkonnaamet ning Muinsuskaitseamet.

Syndmuse kuulutus: http://www.maavald.ee/failid/Kuulutus25.jpg